Dita d.d. industrija deterdženata Tuzla je osnovana 26. juna 1977. godine zajedničkim ulaganjem kombinata “SODASO” Tuzla i italijanske firme “MIRA LANZA” iz Đenove. Licenca za proizvode AVA, KOP i LIP, tehnologija i marketing preuzeti su od iskusnog italijanskog partnera. Na obostrano zadovoljstvo, obaveze prema inostranom partneru su izmirene nakon 4 godine, a partnerski odnos je trajao do 1992. godine.

Od italijanskog partnera je preuzeta zapadna filozofija poslovanja: stalno istraživanje i prilagođavanje zahtjevima tržišta i kontinuirano održavanje kvaliteta proizvoda na visokom nivou. Kapacitet proizvodnje je 62.000 tona sredstava za pranje i čišćenje u domaćinstvu i industriji ( 50.000 tona praškastih i 12.000 tona tečnih ). Proizvodni program obuhvata više od 40 sredstava za pranje i čišćenje u domaćinstvu i više od 100 sredstava za pranje i čišćenje u industriji.

56796a62-2f78-4d7c-b815-6eac0a0a0a64-dita-718x446
kk

«Dita» Tuzla jedina je bosanskohercegovačka Industrija deterdženata sa preko 38 godina iskustva u proizvodnji sredstava za pranje i čišćenje u domaćinstvu i industriji.

Dugogodišnje prisustvo na tržištu, dokazani kvalitet, inoviranje receptura i dizajna, stvorili su proizvode vrhunskog kvaliteta.
Specijalni sastojci naših deterdženta čine skladno dejstvo koje efikasno otklanja mrlje, osvježava boje, uspostavlja mekoću vlakana te dugotrajno štiti kvalitet svih vrsta tkanina i veš mašina.

Rezultat – čista perfekcija!

PROIZVODNI PROGRAM

– Deterdženti za mašinsko i ručno pranje rublja
– Deterdženti za pranje posuđa
– Pomoćna sredstva za rublje – omekšivači
– Pomoćna sredstva za čišćenje u domaćinstvu
– Toaletna kozmetika
– Dezinfekciona sredstva
– Auto-kozmetika
– Sredstva za pranje i čišćenje u industriji.

tenzo