NOVOSTIČuvanje vaše kupaonice čistom kada je u stalnoj upotrebi

Čišćenje kupaonice može izgledati kao neprestana bitka, ali to ne mora biti golem zadatak. Sastavili smo nekoliko brzih i jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da svoju kupaonicu održite čistom i higijenskom, bez obzira na to koliko je vaše kućanstvo zauzeto. Pripremite toalet Ostavljanje toaletnog poklopca kad ispirete može proširiti bakterije po cijeloj kupaonici (čak...
https://dita.ba/wp-content/uploads/2019/06/Čuvanje-vaše-kupaonice-čistim-kada-je-u-stalnoj-upotrebi.jpg

Čišćenje kupaonice može izgledati kao neprestana bitka, ali to ne mora biti golem zadatak. Sastavili smo nekoliko brzih i jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da svoju kupaonicu održite čistom i higijenskom, bez obzira na to koliko je vaše kućanstvo zauzeto.

Pripremite toalet

Ostavljanje toaletnog poklopca kad ispirete može proširiti bakterije po cijeloj kupaonici (čak i na četkicu za zube), stoga uvijek zatvorite poklopac prije ispiranja. Tjednu WC školjku trebate tjedno čistiti sredstvom za čišćenje WC-a i četkom za WC školjku, a zatim obrisati WC školjku, poklopac i ispirati ručku za jednokratnu upotrebu – samo ih zatim bacite u smeće.

Tuš i kupka

Dobro je otvoriti prozor, pustiti ventilator da radi i zatvoriti vrata kupaonice kad se tuširate ili koristite kadu. To će spriječiti nakupljanje plijesni i plijesni. Kada završite u tušu ili kadi, jednostavno raspršite pjenu na površinama kao što su vrata tuša, pločice i kadu, a zatim ih jednostavno obrišite ručnikom od mikrovlakana. Potaknite svoju obitelj da učini isto, a to će pomoći u sprječavanju stvaranja plijesni i kamenca, smanjivši vrijeme čišćenja na duge staze.

Malo i često

Čišćenje vaše kupaonice malo i često kada imate nekoliko minuta da uštedite može uštedjeti puno vremena i truda u dugoj vožnji. Čuvajte kutiju jednokratnih dezinfekcijskih maramica ispod umivaonika za kupaonicu kako biste mogli obrisati zubnu pastu, vodene žigove i druge izljeve prije nego što se osuše i postanu čvršći za čišćenje. Također, pokušajte dovesti muškarce u obitelj u naviku brisanja WC školjke nakon odlaska, tako da je čista za sljedeću osobu.

Savjet 5: Ne zaboravite svoje ručnike

Ručnici, prostirke za kupanje i zavjese za tuširanje izvrsno su plodno tlo za klice, stoga ne zaboravite i na njihovo čišćenje. Pokušajte oprati svoju prostirku za kupanje i ručnike jednom tjedno vrućim pranjem (najmanje 60 stupnjeva) sa sredstvom za dezinfekciju rublja, što ih pomaže dezinficirati i ukloniti bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Kad završite s upotrebom, uvijek stavljajte ručnike na suho. Ako su ostavljeni na podu kupaonice, onda je vjerojatno dobro staviti ih u perilicu.

Više zadataka

Čišćenje kupaonice malo i često će vam uštedjeti vrijeme kada je u pitanju dubinsko čišćenje vaše kupaonice, ali to ne znači da možete sve to preskočiti zajedno. Srećom, postoje načini da vaše duboko kupatilo bude što učinkovitije. Započnite stavljanjem sredstva za čišćenje WC školjke u WC školjku i uhvatite se za drugo područje dok čekate da počne raditi. Čistite od vrha do dna, spuštajući se od zidova i pločica, do čišćenja poda. Nemojte prati umivaonik sve do kraja dubokog kupatila u slučaju da morate prati ili isprati krpe za čišćenje dok idete.

Tako da ga imate, nadamo se uključivanjem ovih savjeta u vašu rutinu čišćenja kupaonice, uštedjet ćete vrijeme i održavati čistu kupaonicu duže.

© www.dita.ba – Sva prava pridržana! 2019

Izaberite jezik