NOVOSTI5 načina za razgrađivanje srca doma

Za većinu obitelji, kuhinja je središte doma. To je mjesto gdje se svi okupljaju za obroke, razgovore, domaće zadaće i obrte. Uz sav taj promet, neophodno je da prostor bude što čišći i zdraviji.Zauzeta kuhinja je utočište za klice – ali uz nekoliko dodatnih mjera opreza, možete pomoći u čuvanju, dezinfekciji i sigurnosti čvorišta u...
https://dita.ba/wp-content/uploads/2019/06/5-nacina-za-srce-doma.jpg

Za većinu obitelji, kuhinja je središte doma. To je mjesto gdje se svi okupljaju za obroke, razgovore, domaće zadaće i obrte. Uz sav taj promet, neophodno je da prostor bude što čišći i zdraviji.Zauzeta kuhinja je utočište za klice – ali uz nekoliko dodatnih mjera opreza, možete pomoći u čuvanju, dezinfekciji i sigurnosti čvorišta u vašem domu.

Savjet # 1 – Kroćenje smeća

Podrazumijeva se da se klice skupljaju u kantama za smeće i oko njih. Evo nekoliko kratkih savjeta za smanjivanje mirisa i klica smeća:

Koristite limenku s poklopcem i pospite bikarbonu ili mačji otpadak (ili postavite sušilicu) na dno ispod vrećice kako biste pobijedili mirise.
Ako je moguće, odlučite se za manju kantu za smeće i ispraznite je svakodnevno – možete skupljati tjedne manje vrećice u velikoj za dan prikupljanja smeća.
Olakšajte držanje rasporeda tako da temeljito očistite svaki dan smeća. Koristite sredstvo za dezinfekciju kao što je Lysol da ubijete klice.
Svakodnevno obrišite vanjski dio i poklopac smeća pomoću Lysol dezinfekcijskih maramica.
Savjet # 2 – Dekontaminiranje brojača i štednjaka

Masna izlijevanja i unakrsne kontaminacije su vrhunski krivci za ravne kuhinjske površine. Ključno je brzo povući prljavštinu, tekućine i ostatke hrane, prije nego što imaju priliku predstaviti bakterijsku prijetnju. Zapamtite, postoji razlika između čišćenja i dezinfekcije. Upotrebom dezinfekcijskog sredstva kao što je Lysol Antibacterial Kitchen Cleaner, uklonit ćete prljavštinu kao i bakterije.

# 3 – Male stvari, velike hvataljke klica

Lako je usredotočiti se na očite zadatke čišćenja, kao što su podovi i pultovi – ali postoje desetine lako previdljivih područja koja mogu sadržavati prljavštinu i prljavštinu. Neki tajni izvori klica uključuju ručke i ručice ladica, slavine za sudoperu, otvarače za konzerve, aparate za pultove, blokove za noževe, vrhove ormara i vrata perilice posuđa. Lizolne dezinfekcijske maramice pomažu da svaki kutak vaše kuhinje bude svjež, čist i siguran.

# 4 – Sirova ponuda hrane

Kako bi se spriječila unakrsna kontaminacija, čuvajte sirovu hranu dalje od prethodno upakirane i pripremljene hrane. Započnite dok kupujete – odvojite sirovo meso, perad i morske plodove od ostalih artikala u svojoj košarici. Navedite sirovu hranu odvojeno u plastične vrećice i pohranite u zatvorenim posudama ili vrećicama s patentnim zatvaračem u hladnjaku ili zamrzivaču kod kuće.

Drugi način izbjegavanja kontaminacije sirove hrane je održavanje odgovarajuće temperature u hladnjaku i zamrzivaču. Da bi hrana bila izvan zone opasnosti, vaš bi hladnjak trebao biti od 32 do 40 stupnjeva celzijusa, a zamrzivač bi trebao biti ispod 32 stupnjeva – obično hladnije, to bolje.

Evo jednostavnog trika: stavite nekoliko polu-napunjenih plastičnih boca s vodom u zamrzivač kako ne samo da se stvari ohlade, nego i da povećaju energetsku učinkovitost tako što ćete manje raditi za svoj element za hlađenje.

# 5 – Spremite sudoper za posljednji

Dok čistite kuhinju, vjerojatno ćete deponirati otpadne tekućine i mrvice u sudoperu, te voditi vodu za ispiranje. Kuhinjski sudoper bi trebao biti posljednja stvar koju čistite. Koristite kuhinjski čistač kao što je Lysol Power Kitchen Cleaner i pustite ga da sjedi 10 minuta, a zatim obrišite umivaonik papirnatim ručnicima i pokrenite toplu vodu za ispiranje. I ne zaboravite dezinficirati odvod s Lysol dezinfekcijskim sprejom.

S ovim jednostavnim savjetima možete se uvjeriti da je središte vašeg doma mjesto za razmjenu razgovora i obroka – a ne klice!

© www.dita.ba – Sva prava pridržana! 2019

Izaberite jezik