NekategoriziranoNekoliko kratkih savjeta za čistoću vašeg doma

Čišćenje prašine Većina nas briše prašinu krpama, ali stručnjaci kažu da su najbolja opcija pomagala kao što je ‘praško’ na držaču. Njime ćete lakše i brže doći do teže dostupnih mjesta poput visokih polica, okvira ili ispod kreveta. Iako on ne može pomoći u slučaju većih količina prašine, idealan je za brzo čišćenje kada ste...
https://dita.ba/wp-content/uploads/2019/10/Dita-praško.jpg

Čišćenje prašine

Većina nas briše prašinu krpama, ali stručnjaci kažu da su najbolja opcija pomagala kao što je ‘praško’ na držaču. Njime ćete lakše i brže doći do teže dostupnih mjesta poput visokih polica, okvira ili ispod kreveta. Iako on ne može pomoći u slučaju većih količina prašine, idealan je za brzo čišćenje kada ste u žurbi.

Održavanje aparata i površina od čelika

Bilo koji kućanski aparat od nehrđajućeg čelika lijepo se sjaji, ali na takvom materijalu lako ostaju otisci prstiju i stvaraju se mrlje. Za čišćenje i prevenciju mrlja na takvim površinama, ali i primjerice umivaonicima i sudoperima, koristite DITA 3DE Platinum Cream Abraziv.

Neugodni mirisi

Ukoliko se u vašem domu puši, sigurno vas izluđuje miris nikotina koji se osjeti svaki put kada uđete u kuću. To možete riješiti octom. U malu zdjelu ulijte ocat i ostavite ga na nekom manje vidljivom mjestu. Nakon dan ili dva dana upit će sve mirise, što ćete najbolje primijetiti kada se vratite kući, a ne boraveći u prostoru. A da bi vaš dom uvijek bio besprijekorno mirisan koristite DEON Air freshener. Ponekad nismo ni svjesni toga da se neugodni mirisi šire iz odvoda u sudoperu. U odvod sipajte Čistač odvodnih cijevi BRONHO, ostavite desetak minuta da djeluje i odradi svoje. Za to vrijeme zagrijte lonac vode i kada zavre polako je ulijevajte u sudoper kako biste isprali svu nakupljenu prljavštinu u odvodu.

Pranje prozora

Uobičajena pogreška je prati ih za vrijeme sunčanog vremena jer će se tada uslijed brzog sušenja pojaviti mrlje. Najbolje ih je oprati za vrijeme oblačnog vremena i to počevši s čišćenjem okvira. Prvo ih je potrebno očetkati ili usisati kako bi se uklonile veće čestice prašine i paučine. Tek nakon toga krenite s čišćenjem prozora. Za blistavo sjajna i besprijekorno čista stakla koristite Dita Blic Garden Fresh.

© www.dita.ba – Sva prava pridržana! 2019

Izaberite jezik