NekategoriziranoSAVJETI ZA BRZO I TEMELJITO ČIŠĆENJE DOMA

Imajte na umu kako čišćenjem, osim što postižemo pozitivan psihološki i zdravstveni efekt, ujedno i trošimo do 115 kalorija po satu. Možda vam sada bude malo lakše prionuti na posao. Kuhinja Kuhinja uvijek treba biti besprijekorna jer bi u suprotnom mogla biti izvor zaraza i bakterija. Pazite da u kuhinji ne koristite istu krpu za...
https://dita.ba/wp-content/uploads/2019/11/dita-dnevni-boravak.jpg

Imajte na umu kako čišćenjem, osim što postižemo pozitivan psihološki i zdravstveni efekt, ujedno i trošimo do 115 kalorija po satu. Možda vam sada bude malo lakše prionuti na posao.

Kuhinja

Kuhinja uvijek treba biti besprijekorna jer bi u suprotnom mogla biti izvor zaraza i bakterija. Pazite da u kuhinji ne koristite istu krpu za čišćenje svih kuhinjskih ploha i pomagala. Nije preporučljivo istom krpom brisati sudoper, a potom dasku za rezanje mesa. Također imajte na umu kako su vlažna mjesta najveći izvor bakterija i da je obavezno mijenjanje spužvica za pranje suđa svakih sedam dana. Slavine i sudoperu dodatno ispolirajte sa 3de Platinum Cream Abraziv.

Kupaonica

Drugo mjesto u vašemu domu kojemu treba posvetiti posebnu pažnju. Pazite da je daska prije svakog puštanja vode spuštena, a WC školjku očistite sa Dita Super WC Gel. Budite temeljiti kada je riječ o pločicama, posebno oko kade. Kao sredstvo za brisanje koristite 3de Platinum Podovi. Pažnju obratite i na tuš koji može biti izvor raznih plućnih bolesti i bakterija. Za čišćenje tuša koristite Dita Blic Kupatilo.

Dnevna soba

Najveći zadatak u dnevnoj sobi je garnitura za sjedenje, prašina i podovi. Sve bi trebalo biti redovito održavano. Garintura za sjedenje, ovisno od materijala može biti usisavana, a ukoliko je kožna ili od umjetne kože, može ju ispolirati običnim vlažnim maramicama. Kada brišete prašinu, krenite od najgornje police prema dolje i obavezno nakon svakog brisanja isperite krpu. Što se podova tiče, preporuča se lagano namočiti krpu u blagu otopinu sredstva za parkete (3de Platinum Podovi) i prebrisati pod, a zatim ga dobro osušiti papirnatim ručnicima.

Spavaća soba

Posteljinu treba mijenjati jednom sedmično i prati na 60°C ili više kako biste spriječili razmnožavanje grinja. Posteljinu bi trebalo svako jutro kratko provjetriti, a spavaću sobu obavezno prozračiti. Jastuke je potrebno mijenjati svake dvije godine, ukoliko želite zdrav san, a madrac usisati barem dva puta mjesečno. Za pranje posteljine koristite Arix Tenzo 21, a za besprijekorno mirisnu posteljinu koristite Arix omekšivač.

© www.dita.ba – Sva prava pridržana! 2019

Izaberite jezik