NekategoriziranoČišćenje kuhinje

Operi posuđe. Vaša perilica posuđa najbolje funkcionira kada je napunite i pokrenete odmah nakon korištenja posuđa. Velike stvari poput lonaca i tava obično je najbolje ručno oprati jer se ne uklapaju dobro u perilicu posuđa, a najbolje ih je oprati sa Dita 3de Cream Abraziv. Pokušajte i s pranjem posuđa. Mnogo je lakše oprati suđe...
https://dita.ba/wp-content/uploads/2019/11/ciscenje-kuhinje-naslovna.jpg

Operi posuđe. Vaša perilica posuđa najbolje funkcionira kada je napunite i pokrenete odmah nakon korištenja posuđa. Velike stvari poput lonaca i tava obično je najbolje ručno oprati jer se ne uklapaju dobro u perilicu posuđa, a najbolje ih je oprati sa Dita 3de Cream Abraziv.

Pokušajte i s pranjem posuđa. Mnogo je lakše oprati suđe ako to učinite odmah nakon što ih upotrijebite. Rijetko ćete trebati natopiti bilo što ili dobro očistiti jer sokovi hrane neće imati priliku sušiti se i očvrsnuti. Samo vlažite spužvicu ili četkicu za ribanje vrućom vodom, namažite je sapunom, koristite 3de Deterdžent za posuđe. Obrišite svako posuđe (obje strane!) I temeljito isperite vrućom vodom. Ako koristite metodu namakanja, zamislite ovo: kanta smeđe vode s prljavštinom, masnoćama, česticama hrane, milijunima mikroba i puno drugih stvari koje dolaze s vašeg prljavog posuđa. Sada znate koliko odvratna i nesanitarna može biti voda za natapanje. Ako trebate namočiti tepsiju koja se peče na deset ili petnaest minuta, to je u redu, ali kad možete, obično je bolje da odmah posušite suđe i izbjegnete namakanje.

Osušite i posuđe. Ako ne sušite posuđe, riskirate da mrlje od vode na staklu ili bakterijama nabreknu u vodi. Ipak perete posuđe (ako ih perete ručno), temeljito isprano posuđe stavite u čist stalak za sušenje i ostavite da se osuši na zraku. Obavezno pustite četkicu, spužvu i ručnik za suđe između upotrebe da se također ne bi nakupili klice.

Očistite pećnicu i mikrovalnu. Drugi ne baš zabavan zadatak je čišćenje mikrovalne i pećnice, posebno ako ih ne čistimo baš često. Ali to je jedan od zadataka u kojem ćete primijetiti najviše razlike. Vaša kuhinja može dok miruje kuhati hranu, jer nema ostataka koji kuhaju s njom. Evo detalja: Provjerite ima li u pećnici postavke samočišćenja. To bi moglo učiniti glavni teret za vas. Ako to uspije, uklonite žičane police kako biste namočili u sapunskoj vodi, dovršite ciklus samočišćenja i obrišite pepeo na dnu, a zatim ga operite sredstvom za čišćenje Dita 3de Platinum Grill i mokrom krpom. Ako nema mogućnost samočišćenja, uklonite stalak za namakanje u sapunici, popršćite unutrašnjost pećnice sredstvom za čišćenje, ostavite malo da stoji da sredstvo djeluje, a onda izribajte spužvom. Što se tiče mikrovalne, možete koristiti zdjelu octa, limuna i vode, sapun za suđe ili sredstvo za čišćenje prozora. Samo je stavite u mikrovalnu, nekoliko minuta uključite mikrovalnu, a zatim je obrišite krpom.

Organizirajte ormare. Sad kad vam je težak dio pao, vrijeme je da dođete do svojih ormara. Ovaj dio zapravo ovisi o vama i ono što smatrate da ima smisla. Samo budite sigurni da možete smisliti sistem koji je prilično intuitivan i razuman. Ponekad je jednostavno sve izvaditi i vratiti sve natrag, umjesto da se trudite oko svega i vidjeti što možete učiniti. Kad je sve napolju, očistite ormar iznutra. Koristite Dita 3de Univerzalno sredstvo, popršćite i ostavite malo da sredstvo ubije bakterije, a zatim obrišite suhom krpom. Stavite sve unutra. Stavite posude sa svojim zdjelama, svoje lijepe čaše s lijepim čašama… Provjerite je li i ono što najviše koristite najdostupnije. Ako postoje nepotrebne stvari, onda razmislite gdje ih treba smjestiti. Bacite sve što vam više nije potrebno da biste olakšali stvari. Ne čuvajte smeće, ali isto tako, ne bacajte korisne stvari.

 

© www.dita.ba – Sva prava pridržana! 2019

Izaberite jezik