NekategoriziranoDITA 3DE DETERDŽENT IZABRAN ZA “MUST HAVE” BREND 2019. GODINE

Projekat MUST HAVE važan je za FMCG kompanije u 2019. godini. Uz pomoć bh. trgovaca In Store magazin napravio je izbor asortimana kojeg svaka snabdjevena trgovina mora imati na svojim policama. Izgradnja brenda je najbolji način da vaš proizvod stvori razliku, u odnosu na konkurentne proizvode koji za vrijednost imaju samo nisku cijenu. Potrošač je...
https://dita.ba/wp-content/uploads/2019/11/MUST-HAVE-DITA.jpg

Projekat MUST HAVE važan je za FMCG kompanije u 2019. godini. Uz pomoć bh. trgovaca In Store magazin napravio je izbor asortimana kojeg svaka snabdjevena trgovina mora imati na svojim policama.

Izgradnja brenda je najbolji način da vaš proizvod stvori razliku, u odnosu na konkurentne proizvode koji za vrijednost imaju samo nisku cijenu. Potrošač je u fokusu svih učesnika u lancu proizvodnje i plasmana proizvoda, a ovaj projekat je način da se brendovi nametnu i ostanu obavezan asortiman prodajnih objekata širom BiH, kako bi što lakše bio dostupan potrošaču.

In Store magazin osmislio je istraživanje kako bi se došlo do popisa najbitnijih TOP brendova samim trgovcima, te su u tu svrhu napravili 53 kategorije sa potkategorijama. Radi se o kategorijama koje obuhvataju kanale hiper i supermarketa, prodavnice mješovitom robom, drogerije i apoteke, kioske i prodavnice na benziskim pumpama. Iz svake od tih Grupa kategorija pripremili su pregled vodećih brendova u skladu njihovoj vrijednosnoj prodaji na ukupnom tržištu Bosne i Hercegovine u posljednjih godinu dana. Popis se sastoji od 300-tinjak brendova, a cilj je imenovati ”Must Have” brendove (koje bi trebalo imati u asortimanu) u skladu sa glasanjem samih trgovaca. Popis brendova bio je dostupan trgovcima na odabir putem online upitnika/ankete. Trgovci iz baze In Store koja broji ukupno 7.000 adresa svih profila trgovina izabrali su brendove koje po njihovom mišljenju moraju imati na svojoj polici. Glasanje je bilo tajno, rezultati glasanja su bili sistemski obrađeni, plasirani i objavljeni u elektronskom i štampanom obliku. Svečana promocija za TOP trgovce i predstavnike izabranih brendova bila je održana 26. novembra 2019. godine u hotelu Holiday Sarajevo gdje je Dita 3de Deterdžent izabran za jedan od “MUST HAVE” brenova po izboru trgovaca u BiH.

© www.dita.ba – Sva prava pridržana! 2019

Izaberite jezik